Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Friday 24 May 2013

SUP CENDAWAN AYAM BERKRIM / CREAMY CHICKEN MUSHROOM SOUP












Creamy Chicken Mushroom Soup

Ingredients

½ kg chicken meat cooked for broth
400 g button mushrooms cut into small pieces
2 bengal onions
6 cloves of garlic
3 sprigs thyme
2 sprigs parsley
2 inch carrot
2 stalks celery fronds
1 teaspoon ground black pepper
100 gram flour
100 gram cream
Sautee spices (cinnamon, cloves, and cardamom flower lawing)
Butter
Olive oil

Methods

1.    Chicken meat to be cooked together with bengal onions, garlic, spices and thyme for broth.
2.    Upon completion of broth, put chicken aside and let it cool.
3.    Cut chicken into small pieces.
4.    In other pan, heat the butter and olive oil, sauté bengal onion and garlic. Add carrots, mushrooms and thyme.
5.    Once the onion turns brown, add the cut chicken meat until cooked.
6.    Put the flour and mix until well blended.
7.    Put salt and pepper to taste.
8.    Pour the broth and let it boil. Pour cream and stir briefly.
9.    Once boiled, set aside to cool. Blend the soup using a hand blender until all ingredients crushed.
10. Ready to be served with bread and garnish with parsley.

Sup Cendawan Ayam Berkrim

Bahan-bahan

½ kg daging ayam dimasak untuk dijadikan broth
400 gm cendawan butang dipotong kecil
2 bawang bengala
6 ulas bawang putih
3 tangkai daun thyme
2 tangkai daun sup
2 inci lobak merah
2 pelepah batang saderi
1 sudu teh serbuk lada hitam
100 gm tepong gandum
100 gm krim
Rempah tumisan (kulit kayu manis, cengkeh, bunga lawing dan pelaga)
Mentega
Minyak zaiton

Langkah-langkah

1.    Isi ayam dimasak untuk dijadikan broth bersama bawang bengala, bawang putih, rempah tumisan dan thyme.
2.    Setalah broth siap, ketepikan isi ayam dan sejukkan.
3.    Isi ayam dipotong kecil.
4.    Dalam bekas lain panaskan mentega dan minyak zaiton, tumiskan bawang bengala dan bawang putih.  Masukkan lobak merah, cendawan dan thyme.
5.    Setelah bawang layu, masukkan isi ayam yang dipotong kecil sehingga masak.
6.    Masukkan tepong gandum dan gaulkan dengan tumisan sehingga sebati.
7.    Perisan dengan garam dan lada hitam.
8.    Masukkan broth dan biarkan sehingga mendidih.  Masukkan krim dan kacau seketika.
9.    Setelah mendidih ketepikan supaya sejuk.  Kisar sup dengan menggunakan pengisar tangan sehingga semua bahan menjadi hancur.
10. Siap untuk dihidang dengan roti dan hiasan daun sup.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...