Lemuni rice
Ingredients
1 kg of basmathi rice is washed and tossed
6 cups water
1 cup lemuni leaf extract
200 grams coconut cream, coconut milk can also be use
Onion minced
Garlic minced
Ginger sliced
4 herbs spice
Pandan leaf
Lemongrass
Salt
Sugar
Olive oil
Methods
- Heat the pot, add olive oil.
- Sauté onion and garlic and sliced ginger until fragrant.
- Add pandan leaf, lemon grass and spices.
- Add water and lemuni leaf extract, heat it to boil.
- Salt and sugar to taste. Stir for a while.
- After boiling, add coconut cream and rice.
- Stir until mixed, cover the pan and leave until rice cook.
- Once cooked, ready to be served with other dishes.
- Press on STIR FRY, add the oil and sauté onion, garlic, ginger slices and four-herb spice so that it fragrant.
- Add water, lemuni leaves extract and coconut milk.
- Add rice, salt and sugar to taste.
- Press STEAM 7 times, cover the pan with lid, adjust the adjusting button on STEAM.
- Wait until noxxa buzzer sounds. Let it for a while before release the pan cover.
- Ready to serve with other dishes.
Bahan-bahan
1 kg beras basmathi dibasuh dan ditoskan seketika
6 cawan air
1 cawan air kisaran daun lemuni
1 kotak krim kelapa (coconut cream) santan biasa pun boleh
Bawang besar dimayang
Bawang putih dimayang
Halia dihiris
Rempah 4 sekawan
Daun pandan
Serai
Garam
Gula
Minyak zaiton
Langkah-langkah
- Panaskan periuk, masukkan minyak zaiton.
- Tumis bawang besar dan bawang putih serta hirisan halia sehingga wangi.
- Masukkan daun pandan, serai dan rempah 4 sekawan.
- Masukkan air dan air perahan daun lemuni, panaskan sehingga mendidih.
- Perisakan dengan garam dan gula. Kacau seketika.
- Setelah mendidih, masukkan krim kelapa dan beras.
- Kacau seketika, tutup periuk dan dibiarkan sehingga nasi masak.
- Setelah masak, nasi dikores sedikit dan siap untuk dihidang dengan juadah yang lain.
- Tekan on STIR FRY, masukkan minyak dan tumis bawang besar, bawang putih, hirisan halia dan rempah empat sekawan sehingga naik bau.
- Masukkan air, air perahan daun lemuni dan santan.
- Masukkan beras dan perisakan dengan garam dan gula.
- Tekan STEAM sebanyak 7 kali, tutup periuk dengan penutup, laraskan tombol pelaras pada STEAM.
- Tunggu sehingga buzzer Noxxa berbunyi. Biarkan seketika baru dibuka penutup periuk.
- Siap untuk dihidang dengan juadah yang lain.
No comments :
Post a Comment