Fried Potatoes in Hot Sauce
Ingredients
2 potatoes wedges cut
1 tablespoon homemade multi-usage paste
Salt
Sugar
Dried tamarind
Pounded Ingredients
5 stem red chillies
1 onion
4 cloves of garlic
100 grams of anchovies
Methods
- Fry potatoes until wilted. Put aside.
- Sauté multi-usage paste.
- Sauté pounded ingredients and dried tamarind until fragrant.
- Pinch of salt and sugar to taste.
- Put fried potatoes into the sauce and mixed it well.
- Ready to be serve.
Bahan-bahan
2 biji kentang dipotong wedges
1 sudu besar pes pelbagai guna
Garam
Gula
Asam keping
Bahan ditumbuk
5 batang cili merah
1 ulas bawang besar
4 ulas bawang putih
100 gram ikan bilis
Langkah-langkah
- Kentang digoreng sehingga layu. Ketepikan
- Tumiskan pes pelbagai guna.
- Tumiskan bahan tumbuk dan asam keping sehingga naik bau.
- Perisakan dengan garam dan gula.
- Masukkan kentang yang telah digoreng ke dalam sos dan gaul rata.
- Siap untuk dihidang.
No comments :
Post a Comment