Choco
Marie
Ingredients
400 grams Marie biscuit
100 grams butter
2 eggs
50 grams cocoa
100 grams milo
200 ml water
¼ cup evaporated milk
100 grams granular sugar
Cheese Topping
250 grams cream cheese
1 egg
2 table spoon icing sugar
Methods
1.
Crushed marie
biscuit.
2.
In separate
pan, mix cocoa, milo, sugar, water and evaporated milk until dissolved under
low fire.
3.
Put butter
until melted.
4.
Reduce heat,
add eggs and stir it until thicken and add biscuit.
5.
Pour it into
baking pan and compact it.
6.
Topping with
cheese topping
7.
Bake at 160
degree Celsius for 5 minutes.
Cheese Topping
1. Whisked cream
cheese and sugar. Add egg.
2. Lay on top baked cake.
3. Design the pattern with separated mixture.
Choco Marie
Bahan-bahan
400 gram
biskut marie
100 gram
mentega
2 biji telor
50 gram koko
100 gram
milo
200 ml air
¼ cawan susu
sejat cair
100 gram
gula pasir
Cheese
Topping
250 gram
keju berkerim
1 biji telor
2 sudu besar
gula ising
Langkah-langkah
1. Hancurkan biskut
marie
2. Dalam periuk
berasingan, campurkan koko, milo, gula, air dan susu cair sehingga larut di
atas api kecil.
3. Masukkan mentega
sehingga cair.
4. Kecilkan api,
masukkan telur dan kacau sehingga menjadi pekat dan masukkan biskut marie yang
telah dihancurkan.
5. Tuangkan campuran
ke dalam loyang pembakar dan padatkan.
6. Tuangkan pada
bahagian atas dengan cheese topping.
7. Bakar selama 5
minit pada suhu 160 darjah Celsius.
Cheese Topping
1. Pukul keju berkerim
dengan gula. Masukkan telur.
2. Tuangkan ke atas
kek.
3. Rekabentuk corak
yang dikehendaki dengan bahan yang diasingkan.
No comments :
Post a Comment