Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Thursday 21 June 2012

KANGKUNG IKAN MASIN / WATER SPINACH WITH SALTED FISH


Water Spinach with Salted Fish

Ingredients

1 bunch spinach – only take leaves and soft stems
50 grams of salted fish (using red snapper)
1 onion cut round
2 cloves garlic, ground
5 cm ginger, ground
50 grams of anchovies, ground
1 red chili cut stems diagonally
1 tablespoon soy sauce
1 tablespoon oyster sauce
Salt
Sugar
1 cup water

Methods

1.    Soak anchovies to soften it.
2.    Fried salted fish fried and coarsely ground.
3.    Sauté grounded ingredients, onion, salted fish which has been pounded, and red chilies until wilted and fragrant.
4.    Put water spinach stems and stirred until wilted and after that put spinach leaves.
5.    Pour water and stir the spinach until well blended. Add salt and sugar to taste.
6.    Once cooked, served it with rice.

Kangkung Ikan Masin

Bahan-bahan

1 ikat kangkung – diambil daun dan batang lembut
50 gram ikan masin (guna ikan merah)
1 bawang besar dipotong bulat
2 ulas bawang putih, dikisar
5 cm halia, dikisar
50 gram ikan bilis, dikisar
1 batang cili merah dipotong menyerong
1 sudu besar kicap
1 sudu besar sos tiram
Garam
Gula
1 cawan air

Langkah-langkah

1.    Ikan bilis direndam agar lembut.
2.    Ikan masin digoreng seketika dan ditumbuk kasar.
3.    Tumiskan bahan kisaran, bawang besar, ikan masin yang telah ditumbuk dan cili merah sehingga layu dan berbau wangi.
4.    Masukkan batang kangkung dan dikacau sehingga layu dan terus memasukkan bahagian daun kangkung.
5.    Curahkan air dan kacau kangkung sehingga sebati.  Masukkan garam dan gula secukup rasa.
6.    Setelah masak, angkat sayur dan dihidang untuk dimakan dengan nasi. 

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...