Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Saturday, 22 March 2014

PES RENDANG BUATAN SENDIRI / HOMEMADE RENDANG PASTE


Homemade Rendang Paste

Ingredients

2 onions
4 cloves garlic
1 inch ginger
1 inch galangal
1 inch fresh turmeric
3 stalks lemongrass

3 candlenut
10 - 15 sticks dried chili
10 chili padi (bird’s eye chili)
3 inches of turmeric leave

1 kaffir leave
50 grams dried shrimp
50 grams anchovies

Methods

  1. Blend all ingredients finely or coarsely in blender. 
  2. This measurement suitable for 500 gram beef or 1/2 bird chicken.
  3. To get more spicy add cinnamon, cardamom, cloves and star anise when sauté.
  4. To get creamy sauce after sauté the the ingredients add meat and coconut milk.
  5. To thicken the rendang sauce add toasted coconut (kerisik) and mixed it well. 
Pes Rendang Buatan Sendiri

Bahan-bahan

2 biji bawang besar
4 ulas bawang putih
1 inci halia
1 inci lengkuas
1 inci kunyit segar
3 batang serai

3 biji buah keras
10 - 15 cili kering
10 biji cili padi
3 inci daun kunyit

1 helai daun limau 
50 gram udang kering
50 gram ikan bilis

Langkah-langkah

  1. Kisarkan semua bahan-bahan dengan mesin pengisar samada lumat atau kasar.
  2. Sukatan sesuai untuk 500 gram daging lembu atau 1/2 ekor ayam.
  3. Untuk mendapat lebih rasa berempah, tambahkan kulit kayu manis, buah pelaga, bunga cengkih dan bunga lawang semasa menumis.
  4. Untuk mendapatkan rendang yang lemak, selepas menumis semua bahan-bahan dan daging, masukkan santan.
  5. Untuk memekatkan kuah rendang, masukkan kerisik dan digaul rata.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...