Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Tuesday, 20 November 2012

SOS TOMATO BUATAN SENDIRI V2 / V2 HOMEMADE TOMATO SAUCE

 Mengupas Kulit Tomato / Peeling Tomatoes Skin
Tomato yang kupas kulit / Peeled Tomatoes
  Bahan Utama Sos Tomato / Tomato Sauce Main ingredients
Bawang Besar dan Bawang Putih / Onions and Garlics
 Cili Merah / Red Chillies
 Memasak Sos Tomato / Simmer Tomato SauceMemasak Sos Tomato / Simmer Tomato Sauce
 Sos Tomato dibotolkan / Bottled Tomato Sauce

Homemade Tomato Sauce V2

Ingredients

6 fresh tomatoes
2 onion
4 cloves of garlic
5 stems of red chillies
1 teaspoon mixed herbs
1 teaspoon coarsely pounded black pepper
1 bay leaf
Salt
Sugar / brown sugar
Dates vinegar

Methods

1.    Boil water in a saucepan. Prepare a bowl of ice.
2.    Add tomatoes into boiling water for 1 to 2 minutes.
3.    Lift the tomatoes and put to the bowl containing ice, and remove the tomato skin.
4.    Cut peeled tomatoes and remove the seeds and pith.
5.    Put tomatoes, onion, garlic and red chillies into a blender and blend.
6.    Put the blended ingredients into the pot and cooked the sauce until it thickens.
7.    Add a mixed herbs, black pepper and bay leaf.
8.    Seasoned it with sugar, salt and dates vinegar. Stir until boiling.
9.    Cool at room temperature and fill it in a bottle for storage.

Sos Tomato Buatan Sendiri V2

Bahan-bahan

6 biji tomato segar
2 ulas bawang besar
4 ulas bawang putih
5 batang cili merah
1 sudu teh herba campuran
1 sudu teh serbuk kasar lada hitam
1 helai daun bay
Garam
Gula / Gula melaka
Cuka kurma

Langkah-langkah

1.    Panaskan air dalam periuk sehingga mendidih.  Sediakan satu mangkuk berisi air batu.
2.    Masukkan tomato ke dalam air mendidih selama 1 – 2 minit.
3.    Angkat tomato dan masukkan ke dalam air batu, dan tanggalkan kulit tomato.
4.    Belah tomato yang telah dibuang kulit dan buang biji dan empulur.
5.    Masukkan tomato, bawang besar, bawang putih dan cili merah ke dalam mesin pengisar dan kisar.
6.    Masukan bahan yang telah dikisar ke dalam periuk dan masakkan sos sehingga menjadi pekat. 
7.    Tambahkan herba campuran, lada hitam dan daun bay.
8.    Perisakan dengan gula, garam dan cuka kurma.  Kacau sehingga mendidih.
9.    Sejukkan pada suhu bilik dan isikan ke dalam botol untuk simpanan.         

1 comment :

  1. thanks for linking this in to Food on Friday. Have a good week.

    ReplyDelete

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...