Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Monday 8 April 2013

AYAM PANGGANG MENGGUNAKAN PEMANGGANG KEMBAR AJAIB / GRILLED CHICKEN USING MAGIC DOUBLE GRILL PAN




Grill Chicken Using Magic Double Grill Pan

Ingredients

1 whole chicken cut into half

Marinating Ingredients (mixed separately)

1 tablespoon mixed spices
1 teaspoon homemade ginger-garlic paste
1 tablespoon mixed herbs
1 tablespoon coarsely blended black pepper
2 tablespoons creamy-sweet soy sauce
1 tablespoon of oyster sauce
1 teaspoon honey
Olive oil

Decoration / Add-on

1 potato cut in wedges
1 large onion quartered
2 inch carrots cut lengthwise
1 tomato quartered

Methods

1.    Coat chicken with marinating ingredients and marinate it for 15 to 30 minutes.
2.    Marinate the decorative ingredients into the same container with chicken.
3.    Arrange marinated chicken and decorative ingredients in magic grill pan.
4.    Grill the chicken for 10 minutes on one side and turn the other side of magic grill pan for another 10 minutes.
5.    After the chicken turn yellowish, take it out and serve.
6.    Serve it with all types of rice.

Ayam Bakar Menggunakan Pemanggang Kembar Ajaib

Bahan-bahan

1 ekor ayam dibelah dua

Bahan perapan (dicampur berasingan)

1 sudu besar campuran rempah
1 sudu teh pes halia-bawang putih buatan sendiri
1 sudu besar campuran herba
1 sudu besar serbuk lada hitam
2 sudu besar kicap lemak manis
1 sudu besar sos tiram
1 sudu teh madu
Minyak zaiton

Bahan taburan/hiasan

1 kentang dipotong wedges
1 bawang besar dibelah empat
2 inci lobak merah dipotong memanjang
1 tomato dibelah empat

Langkah-langkah

1.    Lumur rata ayam dengan bahan perapan dan perapkan dalam bekas selama 15 hingga 30 minit.
2.    Perapkan bahan-bahan taburan ke dalam bekas yang sama dengan perapan ayam.
3.    Susun ayam dan bahan taburan di dalam pemanggang ajaib.
4.    Panggang ayam pada satu permukaan selama 10 minit dan terbalikkan permukaan pemanggang dan bakar selama 10 minit.
5.    Selepas kekuningan keluar dan hidangkan.
6.    Sesuai dimakan dengan semua jenis nasi.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...