Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Monday 15 April 2013

TELOR MASAK KICAP BEREMPAH V2 / FRIED EGGS IN SPICY SOY SAUCE V2



Fried Egg in Spicy Soy Sauce

Ingredients

3 eggs
1 tablespoons blended  onion
1 tablespoons curry powder (meat / fish)
2 potatoes cut wedges
1 onion cut round
1 / 2 cups soy sauce (sweet-creamy / creamy)
Salt
Sugar 
Olive oil 
Water

Methods 

1.      Heat pan and pour olive oil 
2.      Fry egg sunny-side up. Put aside
3.      Fry potato. Put aside
4.      Sauté blended ingredients and paste until fragrant. Put curry powder.
5.      After well mixed and crisp, pour soy sauce and some water.
6.      After boiling put fried eggs, fried potatoes and cut round onion.
7.      Add salt and sugar to taste. Mix until well mixed.
8.      Ready to be served.
  

 Kicap Telur Berempah

Bahan-bahan

3 biji telor ayam
1 sudu besar bawang kisar
1 sudu teh peshalia-bawang putih buatan sendiri
1 sudu besar cilikisar buatan sendiri
1 sudu teh pes serbaguna buatan sendiri
1 sudu besar serbuk kari (daging/ikan)
2 biji kentang dipotong wedges
1 biji bawang besar dipotong bulat
1/2 cawan kicap (lemak manis / lemak)
Garam
Gula 
Minyak zaitun 
Air

Langkah-langkah 

1.      Panaskan kuali dan masukkan minyak zaitun 
2.      Goreng telor mata kerbau.  Ketepikan
3.      Goreng kentang.  Ketepikan
4.      Tumis bahan kisar dan pes sehingga naik bau.  Masukkan rempah kari.
5.      Setelah sebati dan garing, masukkan kicap dan sedikit air.
6.      Setelah mendidih masukan telor, kentang dan bawang yang dipotong bulat.
7.      Masukkan garam dan gula secukup rasa. Gaul sehingga sebati.
8.      Siap untuk dihidang.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...