Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Tuesday 25 June 2013

SAMBAL BERLADO MINANG / MINANG CHILLI PASTE



Minang Chili Paste

Ingredients

5 red chillies (for more hot add bird’s eye chilli)
½ onion sliced
3 cloves of garlic sliced
1 tomato cut into cubes
Salt
Sugar
Lemon
Cooking oil

Methods

1.    Blend chilli and remove water.
2.    Sauté sliced onion and garlic until fragrant.
3.    Add in chilli and stir until oil floating on the top of paste.
4.    Add tomatoes and heat it until soft.
5.    Add lemon juice with salt and sugar to taste.
6.    Ready to serve.

Sambal Berlado Minang

Bahan-bahan

5 cili merah (untuk lebih pedas tambah cili padi)
½ bawang besar dimayang
3 ulas bawang putih dimayang
1 tomato dipotong kiub
Garam
Gula
Lemon
Minyak masak

Langkah-langkah

1.    Cili dikisar dan dibuang air dari kisaran.
2.    Tumiskan bawang besar dan bawang putih sehingga naik bau.
3.    Selepas itu masukkan cili dan kacau sehingga pecah minyak.
4.    Masukkan tomato dan panaskan sehingga menjadi lembut.
5.    Masukkan jus lemon perisakan dengan garam dan gula.
6.    Siap untuk dihidang.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...