Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Thursday, 20 June 2013

NASI JAGUNG / CORN RICE



Corn rice

Ingredients

½ kg of bathmathi rice soaked for ½ hour 
Kernel corn 1 can (400 g)
1  onion sliced
3 cloves of garlic sliced
Sautee spices (cinnamon, star anise, cloves and cardamom)
5 cups beef / chicken  broth 
1 cup evaporated milk
Pandan leaves
1 sprig of thyme
1 piece bay leaf
Salt
Sugar
Olive oil

Measures

1.    Prepared meat broth ½ kg beef stew results.
2.    Sauté onion, garlic, corn, spice mixture, pandan leaf, thyme and bay leaf.
3.    Pour the broth and let it boil.
4.    After boiled, add milk and left it for a while.
5.    Add rice and stir until the swell, cover the pot and let it cook.
6.    Ready to eat with chicken served with sauce and chicken korma.

Nasi Jagung

Bahan-bahan

½ kg beras bathmathi direndam selama ½ jam
1 tin jagung kernel (400 gm)
1 bawang besar dimayang
3 ulas bawang putih dimayang
Rempah tumisan (kulit kayu manis, bunga lawang, cengkih dan buah pelaga)
5 cawan air rebusan daging/ayam
1 cawan susu cair
Daun pandan
1 tangkai thyme
1 helai daun salam
Garam
Gula
Minyak zaiton

Langkah-langkah

1.    Air rebusan daging disediakan hasil rebusan ½ kg daging.
2.    Tumiskan bawang besar, bawang putih, jagung, rempah tumisan, daun pandan, thyme dan daun salam.
3.    Setelah berbau wangi masukkan air rebusan daging, dan biarkan sehingga mnendidih.
4.    Setelah mendidih masukkan susu cair dan biarkan seketika.
5.    Masukkan beras dan kacau sehingga mengembang, tutup periuk dan biarkan sehingga masak.
6.    Siap untuk dihidang bersama ayam masak merah dan korma ayam.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...