Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Wednesday 24 October 2012

MENU BAWAL GORENG DAN SELAR BAKAR / FRIED POMFRET AND GRILL MACKEREL MENU

Ikan Goreng dan Ikan Bakar / Fried and Grilled Fish
Ikan Goreng / Fried Fish
Ikan Bakar / Grilled Fish

Fried Pomfret and Grilled Mackerel

Fried Pomfret

Ingredients

1 black pomfret fish - cleaned and slit
2 tablespoons of turmeric powder
1 teaspoon ginger-garlic paste
Salt
Oil - for frying

Methods

1.    Fish that have been cleaned and slit, rubbed with all the ingredients.
2.    Marinate for about 15 to 30 minutes.
3.    Fry in the pan (if possible in deep frying)
4.    Serve hot with rice and hot sour dipping sauce or chilli in soy sauce.

Grilled Mackerel

Ingredients

1 fish mackerel medium size - cleaned and slit
1 tablespoon of turmeric powder
1 teaspoon salt
1 small calamansi / lemon
1 turmeric leaf / banana leaves - for wrapping fish
Salt

Methods

1.    Fish that have been cleaned and slit, rubbed with turmeric powder salt.
2.    Squeeze lemon juice and wrap the fish with turmeric leaves / banana leaf.
3.    Grill on a pan or stove burner. Turn fish to get burnt evenly.

Bawal Goreng dan Selar Bakar

Bawal Goreng

Bahan-bahan

1 ekor ikan bawal hitam – dibersih dan dikelar
2 sudu besar serbuk kunyit
1 sudu teh pes halia-bawang putih
Garam
Minyak – untuk menggoreng

Langkah-langkah

1.    Ikan yang telah dibersih dan dikelar dilumur dengan semua bahan-bahan.
2.    Perapkan selama lebih kurang 15 – 30 minit.
3.    Gorengkan ikan dalam kuali (jika boleh secara goreng tenggelam).
4.    Hidangkan panas bersama nasi dan air asam pencicah atau kicap cili.

Ikan Selar Bakar

Bahan-bahan

1 ekor ikan selar saiz serdehana - dibersihkan dan dikelar
1 sudu besar serbuk kunyit
1 sudu teh garam
1 biji limau kasturi / lemon
1 helai daun kunyit/daun pisang – untuk membungkus ikan
Garam

Langkah-langkah

1.    Ikan yang dibersihkan dan dikelas dilumur dengan serbuk kunyit dn garam.
2.    Perahkan jus limau dan balut ikan dengan daun kunyit/daun pisang.
3.    Bakar di atas kuali atau dapur pembakar. Balikkan ikan untuk mendapat bakaran sekata.
4.    Hidangkan bersama air asam pencicah dan kicap cili.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...