Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Monday 13 May 2013

PUDING KOKTEL BUAH-BUAHAN / FRUITS COCKTAIL PUDDING





Fruit Cocktail Pudding
Credit : Wani's Food Blog and Mama Fami

Ingredients

1 packet agar-agar strips (20 gm)
2 eggs
4 ½ cups liquid (cocktail syrup + water)
½ can evaporated milk (about 200ml)
¾ cups sugar
3 tablespoons custard powder
1 can fruit cocktail
1 teaspoon vanilla essence
Whole cherry for garnishing

Method

1.    Put the fruit cock tail through a strainer. Keep the syrup to boil the agar-agar.
2.    Boil the agar-agar strips with 4 ½ cups of water plus the syrup.  Boil till all the agar-agar strips dissolves.
3.    Meanwhile, beat eggs, vanilla essence and add in custard powder.  Set aside.
4.    Pour the agar-agar through the strainer and add in the evaporated milk. Put back on the stove and let it boil.
5.    Reduce the heat and add in the eggs mixture a little at the time and continue stirring.
6.    Add in the fruit cocktails.  Stir for a few minutes and remove from heat.
7.    Pour into the prepared mould.  Leave to cool and then chill in the refrigerator.

Puding Koktel Buah-buahan
Kredit :  Wani's Food Blog dan Mama Fami

Bahan-bahan

1 paket jalur agar-agar (20 gm)
2 biji telur
4 ½ cawan cecair (sirap koktel + air)
½ tin susu isian sejat (kira-kira 200ml)
¾ cawan gula
3 sudu besar tepung kastad
1 tin buah-buahan cocktail
1 sudu teh esen vanila
Ceri untuk hiasan

Langkah-langkah

1.    Tapis koktel buah-buahan, asingkan sirap dan ketepikan untuk mencairkan agar-agar.
2.    Rebus jalur agar-agar dengan 4 ½ cawan air dicampur sirap.  Rebus sehingga semua jalur agar-agar larut.
3.    Sementara itu, pukul telur, esen vanila dan masukkan tepung kastard. Diketepikan.
4.    Tuang agar-agar melalui tapisan dan masukkan susu isian sejat. Panaskan semula campuran dan biarkan sehingga mendidih.
5.    Kecilkan api dan masukkan campuran telur sedikit demi sedikit dan terus mengacau.
6.    Masukkan koktel buah-buahan.  Kacau selama beberapa minit dan ketepikan dari api.
7.    Tuangkan ke dalam acuan yang disediakan.  Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk sehingga beku.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...