Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Friday, 20 March 2015

UDANG TEMPURA / TEMPURA SHRIMP

  






Tempura Shrimp 

Ingredients


8 medium size shrimps
½ cup cornstarch
Oil for frying

Ingredients tempura 1

1 of eggs whisked
1 cup breadcrumbs
Salt

Ingredients tempura 2

1 cup whole wheat flour
1 cup cornstarch
1 whole egg
1-2 cups water
Salt

Methods

  1. Cleaned and peeled shrimp, leave the skin on the tail.
  2. Drain and sprinkle cornstarch on shrimp.

Tempura 1

  1. Egg whisked.
  2. In a separate container, add bread crumbs and salt mixture and mix well.
  3. Dip shrimp into egg and dipped in breadcrumbs and levelled.
  4. Repeat this step and continue frying until golden brown.
  5. Ready to be served with the sauce.

Tempura 2
  1. Add all ingredients and mix well.
  2. Dip shrimp into the mix and fry until golden brown.
  3. Ready to be served with the sauce.
Udang Tempura

Bahan-bahan

8 ekor udang saiz sederhana
½ cawan tepung jagung
Minyak untuk menggoreng

Bahan tempura 1

1 biji telor dipecah dan dipukul
1 cawan serbuk roti
Garam

Bahan tempura 2

1 cawan tepung gandum
1 cawan tepung jagung
1 biji telor
1 - 2 cawan air
Garam

Langkah-langkah
  1. Udang dibersih dan dibuang kulit, tinggalkan kulit pada ekor.
  2. Keringkan dan tabur tepung jagung ke atas udang.

Tempura 1
  1. Telor dikacau. 
  2. Dalam bekas berasingan, masukkan serbuk roti dan dicampur garam dan digaul rata.
  3. Celup udang ke dalam telor dan dicelup di dalam serbuk roti dan diratakan.
  4. Ulang langkah ini dan terus digoreng sehingga kuning keemasan.
  5. Siap untuk dihidang bersama sos.

Tempura 2
  1. Semua bahan dicampur dan digaul rata.
  2. Celupkan udang ke dalam campuran dan digoreng sehingga kuning keemasan.
  3. Siap untuk dihidang bersama sos.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...