Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Tuesday, 3 September 2013

PULUT MANGGA \ GLUTINOUS RICE WITH MANGO




Glutinous Rice with Mango

Ingredients

3 cups glutinous rice
Coconut milk from 1 coconut
2 ripe mangoes
Salt
Pandan leaves

For sauces

½ cup coconut milk
1 tablespoon flour
Sugar
Salt

Methods

1.    Rice soaked for 2-3 hours.
2.    Peeled and sliced ripe ​​mango.
3.    Heat the steamer to a boil.
4.    Mix the pandan leaves into the water in steamer.
5.    Drain the rice and put in a container for steamed.
6.    Add water until the level of the rice and steam for 15 minutes.
7.    Once cooked, remove from steamer and stir the sticky rice with coconut milk mixed with salt.
8.    Steam it again for 5 minutes.
9.    Ready to be serve.

For sauces

10. Heat coconut milk.
11. Put flour and stirred until smooth.
12. Add salt and sugar to taste.

Pulut Mangga

Bahan-bahan

3 cawan beras pulut
Santan dari 1 biji kelapa
2 biji mangga masak
Garam
Daun pandan

Untuk Sos

½ cawan santan
1 sudu besar tepung gandum
Gula
Garam

Langkah-langkah

1.    Beras direndam selama 2 – 3 jam.
2.    Mangga dikupas dan dipotong.
3.    Panaskan pengukus sehingga mendidih. 
4.    Campurkan daun pandan dalam air pengukus.
5.    Toskan beras dan masukkan ke dalam bekas untuk dikukus.
6.    Masukkan air sehingga paras beras dan kukus selama 15 minit.
7.    Setelah pulut masak keluarkan dan gaulkan dengan santan yang dicampur garam.
8.    Kukus semula selama 5 minit.
9.    Siap untuk dihidang.

Untuk Sos

10. Panaskan santan.
11. Masukkan tepung dan kacau sehingga sebati.
12. Perisakan dengan garam dan gula.

No comments :

Post a comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...