Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Saturday, 2 February 2013

CROQUETTE KENTANG / POTATO CROQUETTE

  Bahan-bahan yang digunakan / Ingredients used
Campuran tepung, herba dan rempah / Flour mixed with herbs and spices

 Telur / Egg
Kentang pusar dicampur dengan serbuk pala dan keju parmesan / Mashed potato mixed with nutmeg and parmesan cheese
  Serbuk roti / Bread crumb
Siap untuk digoreng / Ready to fry
Siap digoreng / Fried croquette
Siap digoreng / Fried croquette
Potato Croquette

Ingredients

1 cup flour
1 teaspoon mixed spices
1 teaspoon mixed herbs
1 teaspoon nutmeg powder 
2 tablespoons parmesan cheese powder
1 egg, beaten
1 cup bread crumbs
Oil for frying

Methods

1.    Mix well parmesan cheese powder with mashed potatoes.
2.    Form the mashed potatoes into balls.
3.    Mix the flour with herbs and spices.
4.    Roll the mashed potato ball into flour mixture, then dip in container with beaten egg in it and roll the same ball into breadcrumbs.
5.    Rest it for a while.
6.    Heat oil for deep frying, once hot put croquette balls and fry until golden brown.
7.    Serve with the sauce or can be eaten with soto.

Croquette Kentang

Bahan-bahan

1 cawan tepung gandum
1 sudu teh rempah campuran
1 sudu teh herba campuran
1 sudu teh serbuk biji pala 
2 sudu besar serbuk keju parmesan
1 biji telur dipukul
1 cawan serbuk roti
Minyak untuk menggoreng

Langkah-langkah

1.    Masukkan serbuk keju, serbuk biji pala ke dalam kentang putar dan gaulkan sehingga sekata.
2.    Bentukkan kentang putar menjadi bebola.
3.    Gaulkan tepung dengan rempah dan herba.
4.    Gulingkan didalam bekas campuran tepung, kemudian celupkan dalam bekas telur dan seterusnya ke dalam bekas serbuk roti.
5.    Biarkan seketika di dalam bekas.
6.    Panaskan minyak untuk menggoreng dan setelah panas masukkan bebola croquette dan goreng sehingga kuning keemasan.
7.    Angkat dan hidangkan bersama sos atau boleh dimakan bersama soto.

2 comments :

  1. Wow...looks so soft & delicious...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Helen, yes it is soft and delicious. You should try it.

      Delete

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...