Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Thursday, 21 February 2013

MEE BANDUNG RINGKAS / SIMPLE MEE BANDUNG


Simple Mee Bandung

Ingredients

1 packet of instant noodles (use instant noodles without paste / flavoring)
4-6 fresh prawns – boil it for broth
1 onion sliced
3 cloves of garlic sliced
5 tablespoons homemade chili paste
1 tomato cut in quartered
½ cup roasted and crushed peanuts - to thickens the gravy
4 eggs
Mustard
Sugar / Palm Sugar
Salt

For Garnishing

Fried onions
Celery

Methods

1.    Blanch noodles and drain.
2.    Heat oil and sauté onion, garlic, garlic-ginger paste,  homemade multipurpose paste and homemade chili paste until fragrant.
3.    Add the shrimp broth. Leave to boil.
4.    Add sugar / palm sugar and salt to taste.
5.    Reduce the heat and break the eggs one at a time. Let the eggs cooked / semi-cooked.
6.    Put mustard, peanuts and shrimp. Turn off the heat.
7.    Spoon over noodles, garnish with fried onions and celery. Ready to eat.

Mee Bandung Ringkas

Bahan-bahan

1 peket mee segera (gunakan mee segera tanpa paste/perasa)
4-6 ekor udang basah – direbus untuk diambil air rebusan
1 biji bawang besar dimayang
3 ulas bawang putih dimayang
1 tomato dipotong empat
½ cawan kacang tanah digoreng dan ditumbuk - supaya kuah pekat.
4 biji telur
Sawi
Gula / Gula melaka
Garam

Bahan hiasan

Bawang goreng
Daun sop

Langkah-langkah

1.    Celur mee segera dan toskan.
2.    Panaskan minyak dan tumiskan bawang besar, bawang putih, pes halia-bawang putih, pes serbaguna dan pes cili kisar sehingga naik bau.
3.    Masukkan air rebusan udang. Biarkan sehingga mendidih.
4.    Masukkan gula/gula melaka dan garam secukup rasa.
5.    Kecilkan api dan pecahkan telur sebiji satu persatu. Biarkan supaya telur tidak pecah dan masak/separuh masak.
6.    Masukkan sawi, kacang tanah dan udang.  Matikan api.
7.    Sendukkan ke atas mee, hiaskan dengan bawang goreng dan daun sop. Sedia untuk dimakan.

4 comments :

  1. Rajin sungguh hang ni...tak dan nak hambat resepi semuanya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Only masak during weekends with my daughter..weekdays, my wife yang masak..

      Delete

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...