Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Thursday, 5 July 2012

KARI AYAM TAIRU / CHICKEN CURRY WITH YOGURT


Chicken Curry with Yogurt

Ingredients

1 whole chicken cut small
1 ½ small packet of curry powder
150 grams of palm oil milk mixed with a little water
1 teaspoon blended garlic
1 teaspoon blended ginger
2 table spoon blended chili
1 onion cut
1 sprig curry leaves
Juice of ½ lemon
5 table spoons evaporated milk
Plum sauce
Tomato sauce
Salt
Sugar
Olive oil
3 seed potatoes cut into four

Methods

1.    Prepare the yogurt, mixing lemon juice with evaporated milk.
2.    Heat olive oil in a wok. Sauté blended ingredients and curry leaves until fragrant.
3.    Mix curry powder with a little water. Put the mixed spices to the pan and stir-fry until oily.
4.    Put chicken and potatoes to the pan and mix until smooth and cook until tender.
5.    Pour in the coconut oil with water, salt and sugar and stir until well blended and simmer.
6.    Put the yogurt and stir until boiling. Let it boil with low heat.
7.    Can be eat with tandoori rice or any rice, coconut pancake and roti jala

Kari Ayam Tairu

Bahan-bahan

1 ekor ayam dipotong kecil
1½ paket kecil rempah kari
150 gm santan sawit dicampur sedikit air
1 sudu teh kisaran bawang putih
1 sudu teh kisaran halia
2 sudu besar kisaran cili kering
1 biji bawang besar dipotong
1 tangkai daun kari
Jus dari ½ biji lemon
5 sudu besar susu isian sejat
Sos plum
Sos tomato
Garam
Gula
Minyak zaiton
3 biji kentang di belah

Langkah-langkah

1.    Sediakan tairu dengan mencapur perahan lemon dicampur susu isian sejat.
2.    Panaskan minyak zaiton dalam kuali.  Tumiskan bahan kisaran dan daun kari sehingga naik bau.
3.    Bancuhkan rempah kari bersama sedikit air.  Masukkan rempah kedalam kuali dan kacau sehingga naik minyak.
4.    Masukkan ayam yang telah dipotong kecil dan kentang ke dalam kuali dan gaul sehingga sebati dan dimasak sehingga lembut.
5.    Masukkan campuran santan sawit dengan air, garam dan gula kacau sehingga sebati dan biarkan mendidih. 
6.    Masukkan tairu dan kacau sehingga mendidih.  Kepekatan bergantung kepada keperluan.  Boleh ditambah air untuk mencairkannya.
7.    Boleh dimakan bersama nasi tandoori atau sebarang nasi, lempeng kelapa dan roti jala.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...