Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Saturday, 4 August 2012

SAMBAL GESEK BERPUDINA / MINT SWIPE HOT SAUCE


Mint Swipe Hot Sauce

Ingredients

5 stem red chilies - cut
3 shallots - minced
1 clove garlic - minced
50 grams of anchovies - soaked for a while
1 sprig mint leaves
2 pieces calamansi – squeeze for juice
Sugar
Salt
Olive oil - for frying

Methods

1.    Heat olive oil in a wok. Fry red chilies, shallots and garlic.
2.    Once withering put anchovies and fry until slightly golden.
3.    Put all the ingredients that have been fried in pounding stone / blender.
4.    After all ingredients crushed put mint leaves and continue to pound.
5.    After all ingredients are well mixes, ready for serving.

Sambal Gesek Berpudina

Bahan-bahan

5 batang cili merah - dipotong
3 ulas bawang merah - diracik
1 ulas bawang putih - diracik
50 gram ikan bilis – rendam seketika
1 tangkai daun pudina
2 biji limau kasturi – diambil jus
Gula
Garam
Minyak zaiton – untuk menggoreng

Langkah-langkah

1.    Panaskan minyak zaiton dalam kuali.  Gorengkan cili merah, bawang merah dan bawang putih.
2.    Setelah agak layu masukkan ikan bilis dan goreng sehingga agak garing.
3.    Masukkan semua bahan yang telah digoreng ke dalam lesong tumbuk / blender.
4.    Setelah semua menjadi agak lumat masukkan daun pudina dan teruskan menumbuk.
5.    Setelah semua menjadi sebati boleh dihidangkan dalam bekas.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...