Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Friday, 7 September 2012

SUP TELOR / EGGS SOUP



Eggs Soup

Ingredients

3 chicken eggs
1 onion blended
3 cloves of garlic blended
1 cm ginger blended
2 potatoes quartered
Mushroom
2 pieces of dried tofu soaked
Olive oil
Water
Salt

Methods

1.    Sauté blended ingredients until fragrant.
2.    Pour water.
3.    Put the potatoes, mushroom and cook until tender.
4.    Next enter the soaked dried tofu.
5.    In a separate pan, heat the oil to fry eggs into scrambled eggs.
6.    Put the eggs into a soup container and let it boil.
7.    Ready to be served.

Sup Telor

Bahan-bahan

3 biji telor ayam
1 ulas bawang besar dikisar
3 ulas bawang putih dikisar
1 cm halia dikisar
2 biji kentang dibelah empat
Cendawan
2 keping tahu kering direndam sekejap
Minyak zaiton
Air
Garam

Langkah-langkah

1.    Tumiskan bahan kisaran sehingga berbau wangi.
2.    Masukkan air secukupnya.
3.    Masukkan kentang, cendawan dan biarkan sehingga empuk.
4.    Seterusnya masukkan tahu kering yang direndam.
5.    Dalam kuali berasingan, panaskan minyak untuk menggoreng telur menjadi telur hancur.
6.    Masukkan telur ke dalam bekas sup dan biarkan sehingga mendidih.
7.    Siap untuk dihidang.

2 comments :

  1. salam perkenalan, tq 4low sy...dah folow balik...
    dah letak pun blog ELC kat sidebar dapur maya sy...
    rajin2...singgah le blog sy ye....:)

    sup tu kan..menarik dan sememangnya simpel...nmpk sedap tu mkn dgn nasi panas...x pun ratah gitu je pun ok kan...:)

    ReplyDelete
  2. Salam Asyifa Mustaffa, terima kasih jadi follower. Your blog also pinned at my blog's sidebar. Jemputlah singgah untuk updated recipes. Bolehlah cuba sup tu.

    ReplyDelete

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...