Eggs Soup
Ingredients
3
chicken eggs
1
onion blended
3
cloves of garlic blended
1
cm ginger blended
2
potatoes quartered
Mushroom
2
pieces of dried tofu soaked
Olive
oil
Water
Salt
Methods
1. Sauté blended
ingredients until fragrant.
2. Pour water.
3. Put the
potatoes, mushroom and cook until tender.
4. Next enter the
soaked dried tofu.
5. In a separate
pan, heat the oil to fry eggs into scrambled eggs.
6. Put the eggs
into a soup container and let it boil.
7. Ready to be
served.
Sup Telor
Bahan-bahan
3
biji telor ayam
1
ulas bawang besar dikisar
3
ulas bawang putih dikisar
1
cm halia dikisar
2
biji kentang dibelah empat
Cendawan
2
keping tahu kering direndam sekejap
Minyak
zaiton
Air
Garam
Langkah-langkah
1. Tumiskan bahan
kisaran sehingga berbau wangi.
2. Masukkan air
secukupnya.
3. Masukkan
kentang, cendawan dan biarkan sehingga empuk.
4. Seterusnya
masukkan tahu kering yang direndam.
5. Dalam kuali
berasingan, panaskan minyak untuk menggoreng telur menjadi telur hancur.
6. Masukkan telur
ke dalam bekas sup dan biarkan sehingga mendidih.
7. Siap untuk
dihidang.
salam perkenalan, tq 4low sy...dah folow balik...
ReplyDeletedah letak pun blog ELC kat sidebar dapur maya sy...
rajin2...singgah le blog sy ye....:)
sup tu kan..menarik dan sememangnya simpel...nmpk sedap tu mkn dgn nasi panas...x pun ratah gitu je pun ok kan...:)
Salam Asyifa Mustaffa, terima kasih jadi follower. Your blog also pinned at my blog's sidebar. Jemputlah singgah untuk updated recipes. Bolehlah cuba sup tu.
ReplyDelete