Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Sunday 20 May 2012

AYAM GORENG BERHALIA / FRIED CHICKEN WITH GINGER



Fried Chicken with Ginger

Ingredients

500 gram chicken cut into small part
3 inch ginger cut lengthwise
2 cloves garlic, sliced
½ onions cut round
1 stick of red chilies cut 1 inch lengthwise 
1 stick of green chilies cut 1 inch lengthwise
Capsicum (green, yellow and red) cut lengthwise 
50 gram of dry roasted peanuts and coarsely ground (preferably use cashew nuts)
Spring onions and coriander leaves to garnish.
Olive oil / cooking oil
Salt
Sugar
Turmeric powder

Methods

1.    Marinate chicken with turmeric and salt. Marinade for 15 minutes.
2.    Heat olive oil/cooking oil.  Sauté garlic, onion and ginger until fragrant.
3.    Once fragrant add chicken. Fry the chicken until cooked or slightly crisp.
4.    Enter the red chilies, green chilies and all capsicum. Stir until well blended.
5.    Add salt and sugar to taste. Stir until well mix.
6.    Before serve, sprinkled with peanuts and garnished with spring onions and parsley. Ready to eat.

Ayam Goreng Halia

Bahan-bahan

500 gm isi ayam dipotong kecil
3 inci halia muda dipotong memanjang
2 ulas bawang putih dimayang
½ bawang besar dipotong bulat
1 batang cili merah dipotong memanjang 1 inci
1 batang cili hijau dipotong memanjang 1 inci
Capsicum 3 warna dipotong memanjang
50 gm kacang tanah digoreng kering dan ditumbuk kasar (sebaiknya guna biji gajus)
Daun bawang dan daun sup untuk hiasan.
Minyak zaiton/masak
Garam
Gula
Serbuk kunyit

Langkah-langkah

1.    Ayam digaul dengan kunyit dan garam.  Perapkan selama 15 minit.
2.    Panaskan kuali dengan minyak zaiton/masak.  Tumuskan bawang putih, bawang besar dan halia. 
3.    Setelah naik bau masukkan isi ayam.  Goreng isi ayam sehingga masak atau sedikit garing.
4.    Masukkan cili merah, cili hijau dan capsicum pelbagai warna.  Kacau sehingga sebati.
5.    Masukkan garam dan gula.  Kacau seketika sehingga campuran sebati.
6.    Hidangkan dalam bekas dan ditabur dengan kacang tanah dan dihias dengan daun bawang dan daun sup.  Siap untuk dimakan.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...