Crab Tomyam
Ingredients
2 crabs, each cut into half
3 tablespoons homemade tomyam paste
1 teaspoon homemade all-purpose paste
4 garlic sliced
1 onion sliced
1 stalk lemongrass
2 kaffir lime leaves
5 bird’s eye chilli
Water
Salt
Sugar
Calamansi for juice
Methods
1.
Heat the water
and put the tomyam paste, all-purpose paste, lemongrass, kaffir lime leaves, cut onions,
garlic, bird’s eye chilli and stir well.
2.
Squeeze
calamansi for juice.
3.
Put crab and let
it boil.
4.
Salt and sugar
to taste
5.
Ready to served.
Tomyam Ketam
Bahan-bahan
2
ekor ketam dipotong dua
3
sudu pes tomyam buatan sendiri
1
sudu teh pes serbaguna buatan sendiri
4
ulas bawang putih dimayang
1
bawang besar dimayang
1
batang serai
2
helai daun limau
5
cili padi
Air
Garam
Gula
Limau
kasturi untuk jus
Langkah-langkah
1. Panaskan air
dan masukkan pes tomyam, pes serbaguna, serai, daun limau, bawang besar, cili
padi dan kacau.
2. Perahkan limau
kasturi untuk jus.
3. Masukkan ketam
dan biarkan mendidih.
4. Perisakan
dengan garam dan gula.
5. Siap untuk
dihidang.
No comments :
Post a Comment