Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Sunday, 13 May 2012

MACARONI-KEJU BAKAR / BAKED MACARONI-CHEESE



Baked Macaroni Cheese

Ingredients

1 cup of elbow macaroni, cooked and drained
2 tablespoons butter
2 tablespoons flour
2 cups UHT fresh milk
Mixed herbs
Salt and pepper to taste
2 cups shredded sharp Cheddar cheese
3 sliced cheese
              
Methods

1.    Preheat oven to 170 – 200 degrees Celsius.
2.    Prepare macaroni by directions on box and drain well. 
3.    In a saucepan, melt butter over medium heat.  Add flour and stir to remove lumps.
4.    Pour in milk and cook until thickened. Season with salt and pepper. 
5.    Add cheese and stir until melted.  Add macaroni and stir.
6.    Pour mixture into casserole dish.  Cover with sliced cheese on top.  Bake for 20 minutes.
7.    Substitute some or all of the cheddar cheese with mozzarella, or swiss cheese to your wish.
  
Macaroni Keju Bakar

Bahan-bahan

1 cawan macaroni, rebus dan toskan
2 sudu besar mentega
2 sudu besar tepung
2 cawan susu segar UHT
Herba campuran
Garam
Lada hitam
2 cawan keju cheddar yang disagat
3 kepingan keju

Langkah-langkah

1.    Panaskan oven pada suhu 170 – 200 darjah Celsius.
2.    Macaroni direbus dan ditoskan, ketepikan.
3.    Cairkan mentega dalam kuali sos pada api sederhana. Masukkan tepung dan kacau supaya bergentel
4.    Masukkan susu dan masak sehingga pekat, masukkan garam dan lada hitam secukup rasa.
5.    Masukkan keju cheddar dan kacau sehingga cair.  Selepas itu masukkan macaroni.
6.    Tuangkan campuran ke dalam bekas untuk dibakar. Tutup bahagian atas dengan kepingan keju.  Bakar selama 20 minit.
7.    Boleh digantikan keju cheddar dengan keju mozzarella atau keju swiss mengikut kesukaan.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...