Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Saturday 12 May 2012

POPCORN



Popcorn
(credit to Mat Gebu)

Ingredients

1/3 cup dried kernel corn
1 tablespoon butter
 tbsp cooking oil

For Caramel
1/3 cup granulated sugar
1 tablespoon butter

Methods

1.    Heat oil in large pan with lid, add the butter and let it melt. Put a grain of corn to test the oil heat. If corn is pop, add all corns.
2.    Stir well and cover pan with lid.  Hear a sound corn explodesShake gently so that all the corn was light and fluffy. Open pan lid when there is no explosion.
3.    Pour popcorn into another container.
4.    Heat wok, add sugar and stir until melted on low heat. Put butter and stir until well blended and mixture is caramel brown.
5.    Pour the popcorn and stir over low heat and let the caramel coat with popcorn.
6.    After all popcorn coated with caramel, put the popcorn into the container and let it cool.  Separate attached popcorn and kept it for storage or consume.

Popcorn
(kredit kepada Mat Gebu)

Bahan-Bahan

1/3 cawan jagung popcorn
1 camca besar mentega
2½  camca besar minyak masak

Bahan Karamel
1/3 cawan gula pasir
1 camca besar mentega

Langkah-langkah
            
1.    Panaskan minyak dalam kuali yang besar bertutup, masukkan mentega dan biarkan cair.  Masukkan sebutir jagung untuk menguji kepanasan minyak.  Jika jagung itu kembang menjadi popcorn, masukkan semua jagung.
2.    Kacau rata dan tutup kuali. Akan terdengar bunyi jagung meletup.  Goncang perlahan-lahan agar semua jagung telah kembang. Buka tutup kuali jika tiada letupan.
3.    Tuangkan popcorn kedalam bekas lain.
4.    Panaskan kuali, masukkan gula pasir dan kacau sehingga cair pada api kecil.  Masukan mentega dan kacau sehingga sebati dan campuran menjadi karamel perang.
5.    Masukkan popcorn dan gaul menjadi rata atas api kecil.
6.    Setelah semua popcorn bersalut dengan karamel, masukkan popcorn tersebut kedalam loyang untuk disejukkan.  Leraikan popcorn untuk disimpan atau terus dimakan.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...