Petai-Ginger Flower Petai in Stir-fry sauce
Ingredients
½ kg tiger prawns
100 grams petai
1 ginger flower (½ for cooking, ½ for garnishing)
3 tablespoon homemade dried chili paste
1 tablespoon homemade garlic-ginger paste
1 tablespoon homemade tomato sauce
1 onion – cut round
Sugar
Tamarind
Olive oil
Water
Methods
1.
Sauté blended
ingredients. Sauté until fragrant.
2.
Add salt, sugar and
tamarind. If too thick add water.
3.
Put prawn into sauce.
Stir it
4.
Put petai, chopped onion
and ginger flower. Stir for a while.
5.
Ready to serve when the
sauce boiled.
Sambal Tumis Udang Petai-Bunga Kantan
Bahan-bahan
½ kg udang harimau
100 gm petai
1 kuntum bunga kantan (½ untuk masakan, ½ untuk hiasan)
3 sudu besar pes kisaran cili kering buatam sendiri
1 sudu besar pes bawang putih – halia buatan sendiri
1 sudu besar sos tomato buatan sendiri
1 ulas bawang besar - dipotong
Garam
Gula
Asam keping
Minyak zaiton
Air
Langkah-langkah
1.
Tumis bahan yang dikisar. Tumis sehingga naik bau wangi.
2.
Masukkan garam, gula dan asam keping. Jika terlalu pekat
tambahkan sedikit air.
3.
Masukkan udang ke dalam kuah sambal tumis. Kacau seketika.
4.
Masukkan petai, bawang yang dipotong dan bunga kantan. Terus mengacau.
5.
Siap untuk dihidang setelah kuah mendidih.
It looks amazing
ReplyDeleteYou should try it, even though hard to get petai and ginger flower, you can change it with other ingredients.
ReplyDelete