Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Sunday, 14 July 2013

TOFU JEPUN GORENG BERKUAH / STIR FRY JAPANESE TOFU WITH SAUCE



Stir Fry Japanese Tofu Fried with Sauce

Ingredients

2 packet Japanese tofu cut into 2
1 onion sliced
2 tablespoons homemade chili paste
1 teaspoon homemade multi-purpose paste
1 tablespoon homemade garlic paste
100 grams of dried button mushrooms - soak
3 tablespoons flour
1 tomato cut in wedges
1 red chilli cut lengthwise
1 sprig basil
1 sprig parsley - garnishing
2 tablespoons sweet-creamy soy sauce
1 tablespoon oyster sauce
Cooking oil
Sugar
Salt


Methods

1.    Soaked dried mushrooms until fluffy and cut.
2.    Cut tofu rolled over flour make it easily for frying.
3.    Fry coated tofu until golden brown, remove and drain.
4.    Stir-fry all the pastes and onion until fragrant.
5.    Put soy sauce and oyster sauce. Stir until well blended. Add water if necessary.
6.    Put mushrooms, basil, red chillies and tomatoes, stirring until smooth.
7.    Sprinkle salt and sugar to taste.
8.    Put fried Japanese tofu and mix it well with the sauce.
9.    Ready to be served.

Tofu Jepun Goreng Berkuah

Bahan-bahan

1 peket tofu Jepun dipotong 2
1 bawang besar dimayang
2 sudu besar pes cili kisar buatan sendiri
1 sudu teh pes pelbagai guna buatan sendiri
1 sudu besar pes halia bawang putih buatan sendiri
100 gram cendawan butang kering
3 sudu tepung gandum
1 biji tomato dipotong wedges
1 batang cili merah dipotong memanjang
1 tangkai daun selasih
1 tangkai daun sup - hiasan
2 sudu besar sos kicap lemak manis


Langkah-langkah

1.    Cendawan kering direndam sehingga kembang dan dipotong.
2.    Tofu yang telah dipotong digulingkan di atas tepong agar mudah untuk menggoreng.
3.    Goreng tofu sehingga tepung salut menjadi kekuningan, keluarkan dan tos.
4.    Tumis semua pes-pes dan bawang besar sehingga naik bau.
5.    Masukkan sos kicap dan tiram. Kacau sehingga sebati.  Tambah air jika perlu.
6.    Masukkan cendawan, daun selasih, cili merah dan tomato, kacau sehingga sebati.
7.    Perisakan dengan garam dan gula.
8.    Masukkan tofu jepun yang telah digoreng dan digaul rata.
9.    Siap untuk dihidang.

1 comment :

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...