Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Thursday, 11 July 2013

MENU HARI PERTAMA BERBUKA PUASA 2013 / 2013 FIRST DAY IFTAR MENU

Set berbuka puasa / Iftar set
Ayam goreng bersos madu / Fried chicken in spicy honey sauce
Rebung masak lemak putih / Bamboo shoot in coconut milk sauce
Sambal belacan dan ulaman / Hot shrimp paste and salad
Sup tulang berempah / Spicy bone soup
Tempe bersambal / Tempe in hot sauce

2013 First Day Iftar menu

Menu for first day IFTAR 2013

             i.        Bamboo shoots in coconut milk sauce
           ii.        Spicy bone soups
         iii.        Fried chicken in spicy honey gravy
          iv.        Fried tempe in hot sauce
            v.        Hot shrimppaste with salad

Bamboo shoots in coconut milk sauce

Ingredients

1 stalk fresh bamboo shoots
Coconut milk from 1 coconut
2 onion (1 sliced, 1 pounded together with garlic and anchovies)
2 cloves of garlic
1 red chilli cut diagonally cut
50 grams of anchovies
5 – 6 fresh prawns
Salt
Sugar


Methods

1.    Pound the onion, garlic and anchovies.
2.    Cleaned and thinly cut bamboo shoot. Boil bamboo shoots until tender.
3.    Once turn soft and tender put onion, garlic and anchovy mix. Stir until well blended.
4.    Pour in coconut milk and continue stirring until it thickens.
5.    Put prawns, sliced ​​onions and red chili.
6.    Sprinkle salt and sugar
7.    Ready to eat.



Menu Berbuka Hari Pertama 2013

Menu hari pertama Ramadan 2013 adalah

i.             Rebung masak lemak putih
ii.           Suptulang berempah
iii.         Ayam goreng berkuah madu berempah
iv.          Tempe goreng bersambal
v.            Sambalbelacan dengan ulam

Rebung masak lemak putih

Bahan-bahan

1 batang rebung segar
Santan dari 1 biji kelapa
2 bawang besar (1 dimayang, 1 ditumbuk bersama bawnag putih dan ikan bilis)
2 ulas bawang putih
1 batangh cili merah dipotong menyerong
50 gram ikan bilis
5 – 6 udang segar
Garam
Gula


Langkah-langkah

1.    Tumbuk bawang besar, bawang putih dan ikan bilis.
2.    Rebung dibersih dan dipotong nipis.  Rebus rebung sehingga lembut.
3.    Setelah lembut masukan campuran bawang dan bilis.  Kacau sehingga sebati.
4.    Masukkan santan dan terus mengacau sehingga menjadi agak pekat.
5.    Masukan udang, hirisan bawang dan cili merah.
6.    Perisakan dengan garam dan gula
7.    Siap untuk dimakan.

3 comments :

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...