Cheesy Coconut Pancake
Ingredients
300 gm flour
5 tablespoons of grated coconut (take the white)
Salt
Sugar
Water
Mozzarella cheese
Slice cheddar cheese (cut small)
Slice cheddar cheese (cut small)
Methods
- Mix flour with grated cocoanut. Add water gradually
- Add cut slice cheddar cheese. Add salt and sugar to taste.
- When the mixture is thick condition, ready to be fried in the pan.
- After the pancake become crisp, sprinkle with mozzarella cheese.
- Once the cheese is melted, ready to be served.
Lempeng Kelapa Berkeju
(Orang utara panggil Pek Nga)
Bahan-bahan
300
gm tepung gandum
5
sudu besar kelapa parut (ambil yang putih)
Garam
Gula
Air
Keju
mozzarella
Keju keping Cheddar (dipotong kecil)
Keju keping Cheddar (dipotong kecil)
Langkah-langkah
1. Gaul tepung
bersama kelapa. Masukkan air sedikit
demi sedikit.
2. Masukkan kepingan keju cheddar yang dipotong. Masukkan garam
dan gula secukup rasa.
3. Apabila
campuran berkeadaan kental, siap untuk digoreng di atas kuali.
4. Setelah
lempeng menjadi garing, taburkan keju mozzarella.
5. Setelah keju
cair, siap untuk dihidang.
No comments :
Post a Comment