Tiramisu
Ingredients
2 bags of Savoiardi / ladyfingers biscuits (12 nos each bag)
250 gram cream cheese
¾ cup castor sugar
135 gram plain / flavored yogurt (we
used peach flavor)
1 cup of coffee
Methods
1.
Mix cream
cheese, yogurt and sugar in a bowl using hand whisk until fluffy.
2.
Dip each ladyfinger
in coffee and arrange it in the pan.
3.
Add half of
the cheese mixture on top of sponge fingers.
4.
Sift cocoa
powder on the cheese layer.
5.
Repeat the
steps for 2nd layer.
6.
Let it set in
the fridge for at least 6 hours.
Tiramisu
Bahan-bahan
2
bungkus biskut Savoiardi / biskut ladyfingers (12 jejari setiap bungkus)
250
gram cream cheese
¾
cawan gula kastor
135
gram yogurt kosong / berperisa (digunakan perisa pic)
1
cawan kopi
Serbuk
koko / Milo
Langkah-langkah
1.
Campurkan
cream cheese, yogurt dan gula dalam mangkuk dan dipukul sehingga kembang.
2.
Cicah
biskut dalam kopi dan disusun dalam bekas Loyang.
3.
Tuangkan
campuran keju ke atas biskut yang telah lembut.
4.
Taburkan
serbuk koko di atas lapisan keju.
5.
Ulangi
langkah untuk lapisan kedua.
6.
Masukkan
ke dalam peti sejuk selama sekurang-kurang 6 jam untuk mengeras.
No comments :
Post a Comment