Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Wednesday, 6 June 2012

KUZI AYAM BERKERISEK / CHICKEN KUZI WITH TOASTED COCONUT




Chicken Kuzi With Toasted Coconut

Ingredients

½ chicken cut into small part
3 potato wedges cut
1 tablespoon toasted coconut (kerisek)
1 tablespoon blended dried chili 
1 teaspoon blended garlic 
1 teaspoon blended ginger 
1 large onion cut round
2 tablespoons kuzi powder
2 tablespoons chili sauce
1 tablespoon tomato sauce
1 teaspoon dates vinegar 
1 tablespoons plum sauce
1 tablespoon turmeric powder
Salt
Olive oil / cooking oil
Spring onion for garnish

Methods

1.    Marinate the chicken with turmeric powder and salt for 15 minutes.
2.    Heat wok and add cooking oil for frying potatoes and chicken.
3.    Separate the chicken and potatoes that are fried.
4.    Sauté garlic, ginger, chili and onions used frying oil.
5.    Once fragrant, add curry powder mixed with water. Sauté until well mixed.
6.    Add water if the sauce thick and mix thoroughly. Put toasted coconut and stir.
7.    Pour all sauces and salt to taste.
8.    Once boiled, add chicken and fried potatoes.
9.    Allow some time and mix well. Boil for a while.
10. Ready to served. Garnish with spring onion.

Kuzi Ayam Berkerisek

Bahan-bahan

½ ekor ayam dipotong kecil
3 biji kentang dipotong wedges
1 sudu besar kerisek
1 sudu besar kisaran cili kering
1 sudu teh kisaran bawang putih
1 sudu teh kisaran halia
1 biji bawang besar dipotong bulat
2 sudu besar rempah kuzi
2 sudu besar sos cili
1 sudu besar sos tomato
1 sudu teh cuka kurma
1 sudu besar sos plum
1 sudu besar serbuk kunyit
Garam
Minyak zaiton/masak
Daun bawang untuk hiasan

Langkah-langkah

1.    Gaulkan ayam bersama serbuk kunyit dan garam selama 15 minit.
2.    Panaskan kuali dan masukkan minyak masak untuk mengoreng kentang dan ayam.
3.    Asingkan ayam dan kentang yang telah digoreng. 
4.    Tumiskan bawang putih, halia, kisaran cili dan bawang besar menggunakan minyak gorengan. 
5.    Setelah naik bau wangi, masukkan rempah kari yang dicampur air.  Tumiskan sehingga naik minyak.
6.    Setelah garing masukkan sedikit air dan kacau sehingga sebati.  Masukkan kerisek dan kacau.
7.    Masukkan sos-sos yang disediakan dan garam secukup rasa.
8.    Setelah mendidih masukkan ayam dan kentang yang telah digoreng.
9.    Biarkan seketika dan digaul rata.  Didihkan seketika.
10. Siap untuk dihidang.  Hiaskan dengan daun bawang.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...