Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Saturday, 23 June 2012

CHOCO MARIE



Choco Marie

Ingredients

400 grams Marie biscuit
100 grams butter
2 eggs
50 grams cocoa
100 grams milo
200 ml water
¼ cup evaporated milk
100 grams granular sugar

Cheese Topping
250 grams cream cheese
1 egg
2 table spoon icing sugar

Methods

1.    Crushed marie biscuit.
2.    In separate pan, mix cocoa, milo, sugar, water and evaporated milk until dissolved under low fire.
3.    Put butter until melted.
4.    Reduce heat, add eggs and stir it until thicken and add biscuit.
5.    Pour it into baking pan and compact it.
6.    Topping with cheese topping
7.    Bake at 160 degree Celsius for 5 minutes.

Cheese Topping
1.   Whisked cream cheese and sugar.  Add egg.
2.   Lay on top baked cake.
3.    Design the pattern with separated mixture.

Choco Marie

Bahan-bahan

400 gram biskut marie
100 gram mentega
2 biji telor
50 gram koko
100 gram milo
200 ml air
¼ cawan susu sejat cair
100 gram gula pasir
Cheese Topping
250 gram keju berkerim
1 biji telor
2 sudu besar gula ising


Langkah-langkah

1.    Hancurkan biskut marie
2.    Dalam periuk berasingan, campurkan koko, milo, gula, air dan susu cair sehingga larut di atas api kecil.
3.    Masukkan mentega sehingga cair.
4.    Kecilkan api, masukkan telur dan kacau sehingga menjadi pekat dan masukkan biskut marie yang telah dihancurkan.
5.    Tuangkan campuran ke dalam loyang pembakar dan padatkan.
6.    Tuangkan pada bahagian atas dengan cheese topping.
7.    Bakar selama 5 minit pada suhu 160 darjah Celsius.

Cheese Topping
1.    Pukul keju berkerim dengan gula.  Masukkan telur.
2.    Tuangkan ke atas kek.
3.    Rekabentuk corak yang dikehendaki dengan bahan yang diasingkan.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...