Cooking with a dash of love, which is the key ingredient to good cooking. Happy Reading and Happy Cooking!

Followers

Wednesday, 4 April 2012

CUCUR UDANG / PRAWN FRITTERS


Prawn Fritters

Ingredients

200 gm flour
50 gm anchovies
50 gm prawn
1 teaspoon of turmeric powder
Chives cut 1 inch
Bean sprouts
1 onion, cubed
1 whole egg
½ teaspoon of sodium bicarbonate
Salt
Ladle

Methods

1.    Mix flour, turmeric powder, salt, egg, sodium bicarbonate with water.
2.    In another container, mix chives, bean sprouts and onions.
3.    Heat the oil in frying pan for deep frying.
4.    Heat a round ladle in oil. Fill the ladle with flour mixture.
5.    Spread on top of flour mixture with vegetables. Add the flour mixture on top and put a prawn.
6.    Put the ladle into the frying oil, let the mixture peel off the ladle and fry until crisp. Can be eaten with peanut hot sauce.

Cucur Udang

Bahan-bahan

200 gm tepung gandum
50 gm ikan bilis
50 gm udang
1 sudu kecil kunyit
Kucai dipotong 1 inci
Taugeh
1 ulas bawang besar dipotong kiub
1 biji telor
½ sudu kecil sodium bicarbonate
Garam

Langkah-langkah

1.    Campur tepung, serbuk kunyit, garam, telur, sodium bicarbonate dan air.
2.    Dalam bekas lain campurkan kucai, taugeh dan bawang.
3.    Panas minyak dalam kuali untuk menggoreng tenggelam.
4.    Panaskan senduk bulat dalam minyak.  Isikan senduk dengan campuran tepung.
5.    Lapiskan dengan sayur-sayur.  Dan ditambah campuran tepung pada bahagian atas dan diletakkan seekor udang.
6.    Masukkan senduk ke dalam minyak menggoreng, setelah dikeluarkan campuran dari senduk, goreng sehingga garing.  Boleh dimakan bersama kuah kacang.

No comments :

Post a Comment

You May Like This:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...