Prawn Fritters
Ingredients
200 gm flour
50 gm anchovies
50 gm prawn
1 teaspoon of turmeric powder
Chives cut 1 inch
Bean sprouts
1 onion, cubed
1 whole egg
½ teaspoon of sodium bicarbonate
Salt
Ladle
Methods
1. Mix
flour, turmeric powder, salt, egg, sodium bicarbonate with water.
2. In another container, mix chives, bean sprouts and onions.
3. Heat the oil in frying pan for deep frying.
4. Heat
a round ladle in oil. Fill the ladle with flour mixture.
5. Spread
on top of flour mixture with vegetables. Add the flour mixture on top and put a prawn.
6.
Put the ladle into the frying oil, let the mixture peel off the
ladle and fry until crisp. Can be eaten with peanut hot sauce.
Cucur Udang
Bahan-bahan
200
gm tepung gandum
50
gm ikan bilis
50
gm udang
1
sudu kecil kunyit
Kucai
dipotong 1 inci
Taugeh
1
ulas bawang besar dipotong kiub
1
biji telor
½
sudu kecil sodium bicarbonate
Garam
Langkah-langkah
1. Campur tepung,
serbuk kunyit, garam, telur, sodium bicarbonate dan air.
2. Dalam bekas
lain campurkan kucai, taugeh dan bawang.
3. Panas minyak
dalam kuali untuk menggoreng tenggelam.
4. Panaskan
senduk bulat dalam minyak. Isikan senduk
dengan campuran tepung.
5. Lapiskan
dengan sayur-sayur. Dan ditambah campuran
tepung pada bahagian atas dan diletakkan seekor udang.
6. Masukkan
senduk ke dalam minyak menggoreng, setelah dikeluarkan campuran dari senduk,
goreng sehingga garing. Boleh dimakan bersama kuah kacang.
No comments :
Post a Comment